Čaj, který Vás chytí a nepustí


Jste-li milovníci tohoto odvaru z lístků rostoucích v Číně a Indii, měli byste znát i jeho zajímavější a zdravější variantu. Vše tkví v samotném pěstování. Zatímco černá varianta, plná energie a životní síly, dozrává dlouho na sluníčku, bílý čaj je pěstován ve stínu, aby byl jemný a sametový. Sám o sobě je sladký a podmanivý. Překvapit Vás může i zlatavá a velmi světlá barva, na kterou asi všichni evropští spotřebitelé nebudou zvyklí. Velmi pozitivní věcí jsou jeho ozdravné účinky. Zbavují naše tělo usazených a nepříjemných toxinů, protože je plný antioxidantů. Křehké lístečky se sbírají ručně, a proto jsou tak vzácné. I ten sběr a růst má ale svá pravidla. Sběr musí začít tak, aby byly lístky hodně mladé.

Je známý již od starověku

V Číně je to velmi ceněný nápoj. Pili ho již starověcí císaři. Znali jeho hodnotu, a proto s ním neplýtvali. Při návštěvách je dávali jen nejvýznamnějším hostům, kterým chtěli ukázat, jak mocná, nádherná a bohatá je jejich říše. Dnes je ale volně na trhu. Udělat si radost můžete kdykoliv si jen budete přát.